Maandelijks archief: mei 2016

“Sad news!”

Zojuist heeft ons het trieste nieuws bereikt dat Paul Wölbing uit Duitsland op zondag 29 mei 69-jarige leeftijd plotseling is overleden. Wij kennen Paul als de mede oprichter van Linden Groet Linden. Linden Groet Linden is mede dankzij Paul en zijn familie een groot succes.
Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

Sad news has just reached us. Paul Wölbing from Germany passed away on Sunday May 29th. He was 69 years old. We know Paul as one of the founders of Linden Greets Linden. Thanks to Paul and his family Linden Greets Linden is still a great success.

We wish family and friends much strength.

Jeugduitwisseling Linden: ‘Een superleuke ervaring’

LINDEN | In het kader van ‘Linden groet Linden’ krijgen jongeren tussen 15 en 20 jaar uit de gemeente Cuijk en het dorp Gassel de mogelijkheid mee te doen aan een tiendaagse jongerenvakantie waar ze kennismaken met leeftijdsgenoten uit vijf andere landen. “Ik ben zelf een paar keer mee geweest, onder andere naar België en Oostenrijk. En nu help ik mee met organiseren”, vertelt Coëtte Stevens.

Stichtingsvoorzitter Mien van Hoek van Linden groet Linden legt uit: “Al in de jaren ’60 waren er contacten en in 1974 is dat verder geformaliseerd met de ondertekening van een document door vijf burgemeesters uit Frankrijk, België, Duitsland en Oostenrijk en -in het geval van Linden- die van de oude gemeente Beers. Dat is ook de reden dat kinderen uit Gassel mee mogen doen aan deze uitwisseling. Later is daar nog een zesde Linden bijgekomen: Lalin in Spanje. Komende zomer wordt alweer de 35ste jeugduitwisseling.”

Jeugduitwisseling
Bij de volgende jeugduitwisseling, van 3 tot en met 12 augustus, komen zestig jongeren uit zes landen samen. De jongeren overnachten in De Kloosterhof in Beers en eten (per tweetal) bij gastgezinnen. “We hebben een enorm druk maar ook erg leuk programma samengesteld”, vertelt Coëtte. “We gaan koken in het Smaakcentrum, er is een kookwedstrijd waarbij iedereen traditioneel hapjes maakt, we gaan naar Den Bosch en De Efteling, waar we ook gezamenlijk een flashmob zullen uitvoeren. Verder zijn er kennismakingsspellen en een spellentocht door Linden en Beers, levend bingo, een bootcamp in de Gasselse bossen en een kunstworkshop”, lepelt ze lachend op. Mien vult aan: “Er is eveneens een gastfamiliedag, waarbij de jongeren een dagje eropuit trekken met hun gastgezin en er is een gezamenlijke afsluiting met een Bonte Avond in De Kloosterhof.”

Deelname en gastgezinnen
Jongeren tussen 15 en 20 uit Gassel en de gemeente Cuijk kunnen zich nog opgeven voor ‘deze waanzinnige jongerenvakantie’. De kosten bedragen 130 euro. “Het is echt een superleuke ervaring. Je leert andere talen en maakt soms vrienden voor het leven”, verzekert Coëtte. Daarnaast is Linden groet Linden nog op zoek naar gastgezinnen voor de avondmaaltijden. Opgeven kan via tel. (0485) 31 50 17 of per e-mail naar: mienvanhoek@gmail.com.

 

Jeugduitwisseling Nederland 3 t/m 12 augustus 2016

DE LEUKSTE JONGEREN VAKANTIE!

Kom je uit de Gemeente Cuijk of Gassel, ben je tussen de 15 en 20 jaar oud en heb je nog geen plannen van 3 t/m 12 augustus 2016?

Dan heb je de kans op mee te gaan op deze unieke jeugduitwisseling, georganiseerd door een stedenband van 6 Europese gemeenten, waaronder Gemeente Cuijk.

Dit jaar vindt de uitwisseling in Nederland plaats…. klinkt natuurlijk saai! Maar niets is minder waar! Het programma is veel belovend, waaronder een tripje naar de Efteling! Altijd leuk toch?!!

Uit elk land, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk en België neemt een groep van tien jeugdigen deel, waaronder twee begeleiders. Samen beleef je 10 leuke dagen!

De onkosten bedragen slechts 130 euro voor 10 dagen all-in. Geloof ons… dit ga je echt leuk vinden!

Voor meer informatie kan je contact opnemen met mienvanhoek@gmail.com. Wacht niet te lang, want bij veel animo moet er geloot worden.

oproep NL 2016

Klik op poster voor vragen of om je in te schrijven voor de jeugduitwisseling 2016