Maandelijks archief: september 2016

Europese jongerenuitwisseling Linden groet Linden 2016

Europese jongerenuitwisseling Linden groet Linden 2016

70 jongeren uit 6 verschillende Europese ‘Lindens’

Van 3 t/m 12 augustus 2016 vond de jaarlijkse internationale jongerenuitwisseling ‘Linden groet Linden’ plaats, dit jaar in de gemeente Cuijk. Op donderdag 11 augustus 2016 kwamen de jongeren naar het gemeentehuis voor hun evaluatiebijeenkomst waarbij zij uit handen van loco-burgemeester Gerard Stoffels allemaal een ‘Youthpass’ ontvingen. Een Youthpass is een certificaat van de Europese Commissie, bedoeld om de erkenning van niet-formeel leren te bevorderen.

Europe is food for us!

De bijeenkomsten van de jongeren vinden sinds 1982 bij toerbeurt plaats in een van de zes zustergemeenten. Vanuit elke zustergemeente nemen een aantal jongeren tussen de 14 en 20 jaar en een paar begeleiders hieraan deel. In totaal gaat het om een gezelschap van ongeveer zeventig personen. Zij verblijven gedurende de jongerendagen in gemeenschapshuis De Kloosterhof te Beers en eten de avondmaaltijd bij gastgezinnen. De jeugd houdt zich tijdens deze dagen bezig met spel, sport en cultuur. Het thema van dit jaar was voeding en gezondheid, onder de noemer: ‘Europe is food for us!’. De jongerenuitwisseling wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de gemeente Cuijk en een subsidie op basis van het programma Erasmus+ Jeugd.

Linden groet Linden

Vanuit de voormalige gemeente Beers zijn vijf vriendschapsrelaties ontstaan met gemeenten ‘Linden’ elders in Europa: Linden/Brabant in België, Linden/Holstein in Duitsland, Lalinde/Dordogne in Frankrijk, Linden/St. Georgen am Walde in Oostenrijk en Lalin in Spanje. De eerste contacten van Linden (Duitsland) met de inwoners van Linden bestaan al sinds 1960. Daarna ontstonden ook contacten met Linden in België, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om de vriendschappelijke betrekkingen te onderhouden, waaronder de jaarlijks terugkerende jeugddagen.

Jeugduitwisseling Nederland 2016

De jeugduitwisseling 2016 was een super succes!!!!
The youthmeeting was a great succes!!!!

For more pictures klik here!
Wil je meer foto’s zien klik hier!